Πιερράκος, Άλκης (1920-2017)
Γεννήθηκε το 1920 στη Θεσσαλονίκη. Ως γιος διπλωμάτη, έζησε εκτός Ελλάδος μέχρι το 1938. Μετά τον πόλεμο, έφυγε πάλι για το εξωτερικό και ταξίδεψε στην Ευρώπη.
Σπούδασε στην Ελβετία (Gewerbeschule, Basel, 1949-1951), και στο Λονδίνο (Slade School of Fine Arts και Central School of Arts and Crafts, 1951-1953), όπου μαθήτευσε για ένα διάστημα κοντά στον Oskar Kokoschka. Κατά την περίοδο των σπουδών του γνωρίστηκε με σημαντικούς διανοούμενους, καλλιτέχνες και συλλέκτες, ασχολήθηκε περιστασιακά με τη σκηνογραφία και, το 1954, παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αγγλία (Heffer Gallery, Cambridge). Το ίδιο έτος (1954) εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Παρίσι και ανέπτυξε σημαντική καλλιτεχνική και εκθεσιακή δραστηριότητα.
Στην Ελλάδα εκθέτει τακτικά από το 1964 και περνάει μέρος του χρόνου του στο εργαστήριο που διατηρεί στον Οξύλιθο της Εύβοιας.
Στις αρχικές φάσεις του έργου του είναι εμφανής μια διαδικασία αφομοίωσης επιρροών από τον γερμανικό εξπρεσιονισμό και τις ακουαρέλες του Kandinsky, μαζί με στοιχεία από τη λυρική αφαίρεση της δεκαετίας του ’50. Με τον καιρό διαμόρφωσε ένα προσωπικό ύφος, που συνδυάζει τη συγκινησιακή χρήση του χρώματος με την πειθαρχημένη σχεδιαστική οργάνωση της σύνθεσης. Οι θεματικές αφετηρίες της ζωγραφικής του απηχούν ερεθίσματα και εμπειρίες, τόσο από τον κεντροευρωπαϊκό όσο και από τον μεσογειακό χώρο.
Τοπία, κτίσματα, ανθρώπινες μορφές, μεταμορφώνονται σε ελλειπτικές εικόνες ψυχικής έντασης, που κινούνται μεταξύ παραστατικότητας και αφαίρεσης. Το ίδιο ισχύει και για τα πολύ γνωστά μαυρόασπρα σχέδιά του με σινική μελάνη.
Στην πολύχρονη και εξαιρετικά παραγωγική καλλιτεχνική του πορεία, συμμετείχε ενεργά στις καλλιτεχνικές ζυμώσεις της εποχής του, μένοντας πάντα πιστός στις αξίες της μοντέρνας ευρωπαϊκής ζωγραφικής. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας “La Ligne et le Signe” (“Η Γραμμή και το Σημείο”, Παρίσι, 1972). Το 1995 ιδρύθηκε στο Παρίσι η APOAP (Association pour la promotion de l’ oeuvre d’ A. Pierrakos / Εταιρεία για την προώθηση του έργου του Άλκη Πιερράκου).
Έχει κάνει δεκάδες ατομικές εκθέσεις, κυρίως στη Γαλλία και στην Ελλάδα.
Το 1996 πραγματοποιήθηκε έκθεση του στη Βιβλιοθήκη Οξυλίθου από το Σύλλογο των απανταχού Οξυλιθιωτών.
Συμμετείχε στα Ευρωπάλια (Βέλγιο, 1982) και σε ομαδικές εκθέσεις, σε Ευρώπη και Αμερική. Αναδρομικές εκθέσεις του παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα το 1997 (Δημοτική Πινακοθήκη Πάτρας και Πινακοθήκη Κυκλάδων, Σύρος), 2003 (Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη) και 2007 (Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα).
Έφυγε από κοντά μας το Μάρτιο του 2017 στην Ναύπακτο και αναπαύεται στον αγαπημένο του Οξύλιθο.
Σημαντικά site και κείμενα για το έργο του: www.pierrakos.com
youtube ΕΡΤ2-1984 εκπομπή: Ζωντανό Μουσείο-Άλκης Πιερράκος www.anemi.lib.uoc.gr Ο ζωγράφος Άλκης Πιερράκος: Ένα σημαντικό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής /Πετσάλης –Διομήδης, Νίκος Μεσημβρινή 9-4-1980
Συνέντευξη του Αλκη Πιερράκου στην Εφημερίδα «Οξύλιθος» το 2004. Την συνέντευξη πήρε η Μαρία Χατήρα (σύντομα θα ψηφιοποιηθεί το κείμενο).
Σταματίου Βούλα (1910-2010)
Γεννήθηκε στον Οξύλιθο ήταν κόρη του Κωνσταντίνου Περδικάρη και της Κυριακούλας Τσακοφίτη.
Παρακολούθησε σχολείο στον Οξύλιθο και στην Κύμη μέχρι κάποιες τάξεις του Γυμνασίου. Παντρεύτηκε το Γιώργο Σταματίου και έκαναν δυο παιδιά, την Αθηνά και το Γιάννη.
Υπήρξε αυτοδίδακτη ζωγράφος και ασχολήθηκε και με την ξυλογλυπτική. Εξαίσια ήταν η δουλειά της και στον αργαλειό. Ζωγράφιζε κυρίως τοπία και νεκρή φύση.
Έργα της κοσμούν τη Βιβλιοθήκη Οξυλίθου και τα σπίτια συγγενών και φίλων της. Έκθεσή των έργων της πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1997 στη Βιβλιοθήκη Οξυλίθου.
Το έργο της «Οξύλιθος» κόσμησε το εξώφυλλο του ημερολογίου το 1998 και αποτελεί δείγμα της οπτικής της ζωγράφου.
Αθανασίου Εύη
Η Αθανασίου Εύη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 όπου ζει και εργάζεται.
Από το 1994 έως το 2000 σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και σχεδιασμό πολυμέσων στο Λονδίνο.
Παρουσίασε τη δουλειά της του σε πολλούς χώρους μεταξύ των οποίων:
Επιλογή Ομαδικών Εκθέσεων:
Βiennale 2 – Θεσσαλονίκη | Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων | Myrό Gallery of Contemporary Art – Θεσσαλονίκη | Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων | Σπίτι της Κύπρου – Αθήνα | Ena Art Contemporary gallery – Αθήνα | “Μελίνα”, Δήμου Αθηναίων | Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών – Αθήνα | Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος – Ελευσίνα | Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη –Τρίκαλα | Γκαλερί Ηώς – Αθήνα | Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων – Αθήνα, CAMP πλατεία Κοτζιά – Αθήνα | 22η Τριενάλλε Χαρακτικής – Grenchen Ελβετία
ΑτομικέςΕκθέσεις:
2018: «Καταδύσεις» Πολιτιστικό Κέντρο Χώρας Αμοργού
2017 «Γόνιμες Ενσαρκώσεις» Εργαστήριο Τέχνης Κολάζ – Αθήνα
2015 «Πνοές Διακοπών» Βιβλιοθήκη Κεντρική Πλατεία Οξυλίθου Ευβοίας
Έργα της βρίσκονται σε συλλογές των: Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ριζόπουλου, XOTARIS Art Forum – Χ. Γιαννάκος, Χ. Κανάκη, Δημοτικές Πινακοθήκες Δήμου Αθηναίων και Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη.
Στην τέχνη της την ενδιαφέρουν θέματα κοινωνικού, υπαρξιακού και οικολογικού περιεχομένου καθώς και η ενεργή συμμετοχή του κοινού. Ασχολείται με διαδραστικές βίντεο εγκαταστάσεις όπως και με την performance και την art therapy. Καταλυτική για την χαρακτική της δουλειά υπήρξε η γνωριμία της με τον ζωγράφο – χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο.
Αγαπά τις παραστατικές τέχνες και το θέατρο πολύ. Έχει δημιουργήσει σκηνικά για παιδικές παραστάσεις και σκηνικά στοιχεία για την παράσταση: Χρωματιστές γυναίκες – Dialogue in the dark.
Ασχολείται με το έντεχνο και το παραδοσιακό τραγούδι.
Από το 2005 έως σήμερα έχει διδάξει εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες σε παιδιά και ενήλικες. Έχει διδάξει στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε κέντρα επιμόρφωσης ενήλικων και στις επιμορφωτικές δομές των δήμων Νίκαιας και Μεταμόρφωσης.
Επιμελείται εικαστικές εκθέσεις και έχει μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση και λειτουργία εικαστικών εργαστηρίων.
Από το 2009 βοήθησε στο στήσιμο και εργάζεται ως υπεύθυνη του Ανοιχτού Εργαστηρίου Χαρακτικής του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη. Στο εργαστήριο διδάσκει χαρακτική σε ενήλικές και παιδιά και επιμελείται όλη την πολιτιστική δραστηριότητα (https://haraktikinikaiarenti.blogspot.com/).
Είναι μέλος και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΤΕ και του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Απανταχού Οξυλιθιωτών «ο Ευαγγελισμός».
ιστοσελίδα: www.artev.eu
ιστολόγιο: evartoscopic.blogspot.com
Δράκου Χριστίνα
Η Χριστίνα Δράκου γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα.
Σπουδές
1990-1992: Κεραμική στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Νίκαιας.
2006-2012: Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Πτυχίο ζωγραφικής με καθηγητές τους Κυριάκο Μορταράκο και Γιώργο Τσακίρη και χαρακτική με καθηγητή τον Μανώλη Γιανναδάκη.
Επαγγελματική Δραστηριότητα
1993-2005:. Διδασκαλία κεραμικής σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας (ενήλικες-παιδιά) και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα.
1994-1999: Εργαστήριο- κατάστημα κεραμικής στην Πλάκα.
2015- σήμερα: Εικαστικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Εκθέσεις (Ομαδικές)
2009 – Α.Π.Θ. 10+1 χρόνια εργαστήριο χαρακτικής, Μουσείο Βάσω Κατράκη- Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής, Αιτωλικό
– Διάλογοι, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κοζάνης, Κοζάνη
– Διάλογοι 2, πρώην στρατόπεδο Κόδρα, Θεσσαλονίκη
2011 – Γκόγια και Μπετόβεν, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Θεσσαλονίκη
2012 – Διαθέσεις, Vlassis art gallery, Θεσσαλονίκη
2014 -Το δικό μας (;) Βυζάντιο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Θεσσαλονίκη
2016 – Άνθρωποι, Χρώμα+Σίδερο, Εργοστάσιο Καρχαμάνογλου, Κερατσίνι
Θεοδώρου Χαράλαμπος
Ο Χαράλαμπος Θεοδώρου γεννήθηκε στον Οξύλιθο το 1959.
Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο του Οξυλίθου και το εξατάξιο Γυμνάσιο της Κύμης. Σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο εργαστήριο του Γιώργου Λάππα και σκηνογραφία με τον Β. Βασιλειάδη και Γ. Ζιάκκα.
Μετά την αποφοίτησή του από την ΑΣΚΤ, εργάστηκε ως εικαστικός στην εκπαίδευση. Δίδαξε ζωγραφική και γλυπτική σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, τόσο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση, ως δάσκαλος εικαστικών, όσο και στην τριτοβάθμια ως αποσπασμένος στο τμήμα γλυπτικής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ.
Για μια τριετία υπηρέτησε ως καθηγητής εικαστικών στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Κύμης, ενώ διετέλεσε καθηγητής και υποδιευθυντής στο Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα.
Για 23 χρόνια δίδαξε γλυπτική και ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες στα Εικαστικά εργαστήρια του Δήμου Ψυχικού, τη λειτουργία των οποίων συντόνιζε.
Παράλληλα με την εκπαίδευση συνέχισε το καλλιτεχνικό του έργο στην γλυπτική και τη ζωγραφική.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές και έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές.
Στον Οξύλιθο βρίσκεται η προτομή που φιλοτέχνησε σε ορείχαλκο του καπετάν Ορέστη (Ανδρέα Μούντριχα).
Το καλοκαίρι του 2021 παρουσίασε στο Λαογραφικό Μουσείο της Κύμης την έκθεση με τίτλο «11+1 πρόσωπα από και προς την Κύμη», μια εικαστική εγκατάσταση με πορτρέτα-κολάζ επιφανών Κυμαίων και ένα γλυπτό από κουκούλια.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, διατηρώντας ζωντανούς τους δεσμούς του με την γενέτειρά του.
Κουλουρίδης Γιάννης
Γεννήθηκε το 1983 στη Χαλκίδα και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο τμήμα ζωγραφικής, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Τάσου Χριστάκη.
Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών Ελλάδας από το 2014. Ζει και εργάζεται στο προσωπικό του atellier στη Χαλκίδα.
Από το 2017 διδάσκει στην δημόσια εκπαίδευση ως καθηγητής καλλιτεχνικών σε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία.
Εκθέσεις
2018:Οδύσσεια Φεστιβάλ, Λουτράκι Κορινθία (artwork installation) Προπατορικό αμάρτημα, Γκαλερί PurPur, Λαμία (ομαδική έκθεση)
2017: Athens Bar Show, Τεχνόπολη Αθήνα (artwork installation)
2016: TEDxChalkida, (artwork installation)
Influence Festival, Ερέτρια (artwork installation)
Trash Art, Χαλάνδρι (ομαδική έκθεση)
Athens Bar Show, Τεχνόπολη Αθήνα (artwork installation)
Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας Αρέθουσα (artwork installation)
2015: Distortion Trio (Love Strings), Live Performance, Χαλκίδα (blENTER festival)
2014: Γκαλερί Αέναον, Αθήνα (ομαδική έκθεση) CHANGE, AVDP (video dance project)
2013:Desired parental consent, Χαλκίδα, (dance project)
Ο κήπος των Γλυπτών, Νέα Σμύρνηi (group exhibition)
Καθρέφτης, Χαλκίδα (artwork installation)
Gallery Chrysa, Κατερίνη (group exhibition)
2012: Cheapart, Θεσσαλονίκη (group exhibition)
Xoanon, Chili Art Gallery, Αθήνα (solo exhibition)
2010: International καφετέχNES 2010 by NESCAFE, Αθήνα (group exhibition)
Απόφοιτοι 2007-2008, ΑΣΚΤ Αθήνα (group exhibition)
Στοιχεία επικοινωνίας
Web: www.gianniskoulouridis.gr Email: gkoulouridis@hotmail.com Facebook/ giannis koulouridis Instagram/ www.istangram .com/gkoulouridis83/
Μπότη Ευαγγελία
Η Ευαγγελία Μπότη γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη το 1979
Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Κύμης το 1997 και φοίτησε στο Nassan Community College, Associate in Arts-Art Studies και το 2002 έλαβε Bachelor of Arts-Studio Art, Art history and criticism
1997-2000: Καλλιτεχνική εκπαιδευτική απασχόληση παιδιών 2-5 ετών. Παιδικός Σταθμός “Sancastle” Bethpage LI, NY. USA
2000-2002 : Ζωγραφική με βάση τον πελάτη σε μεγάλη ποικιλία αντικειμένων, Panel Trim/ Gift Giant Hauppauge LI, NY. USA
2004 ως σήμερα: Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά. στη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών ο Ευαγγελισμός
2007-2009: Παράδοση Μαθημάτων Ζωγραφικής σε Ενήλικες, 75 ωρών Προγράμματα ΝΕΛΕ, Οξύλιθος
2017-2018: Υπεύθυνη λειτουργίας βιβλιοθήκης Συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών ο Ευαγγελισμός
Κεράτσα Αικατερίνη
Η Αικατερίνη Κεράτσα γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, κατάγεται απο τον Οξύλιθο, Κύμη, Ευβοίας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών. Η προσωπική της ματιά στην τέχνη της ζωγραφικής έχει αναφορές στο ρεύμα του ιμπρεσιονισμού και του εξπρεσιονισμού. Τα έργα της τεχνικά και θεματικά χαρακτηρίζονται από ένα μοντέρνο πρωτότυπο στυλ, το οποίο διδάχθηκε από τον καθηγητή Δημήτριο Σακελίονα, ενώ μαθήτευσε στο εργαστήριο ζωγραφικής του πρύτανη Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη.
Στην πτυχιακή της εργασία (2011-2012) με θέμα «Καθ’ οδόν» επιχειρεί να αναπαραστήσει ζωγραφικά το ταξίδι της ζωής στον ανοιχτό ελπιδοφόρο ορίζοντα ως μία συνεχή διαδρομή αυτογνωσίας και αναζήτησης της
αιώνιας κατοικίας της ψυχής.
Στο έργο της έχει ασκηθεί από τον Ιστορικό Τέχνης – Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών, ΔΠΘ Γιάννη Κολοκοτρώνη η ακόλουθη κριτική:
«Η Κατερίνα Κεράτσα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ζωγράφου. Την εποχή της ψηφιακής τέχνης μάς υπενθυμίζει τις διαρκείς και μόνιμες αξίες της ζωγραφικής που, αν διατυπωθούν με επινοητικότητα και θεματογραφική ευρηματικότητα, είναι σε θέση να ανανεώσουν τη χαρά της οπτικής απόλαυσης. Τα γαλάζια της είναι πιο έντονα με την πρωινή υγρασία, τα κίτρινα και τα πορτοκαλιά της αυγής είναι λεπτομέρειες του φωτός που θα πλημμυρίσει τον κόσμο. Τα θέματά της είναι εικόνες που συλλαμβάνει το μάτι πίσω από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σε μια ατέλειωτη διαδρομή. Πρόκειται για μια άλλη εκδοχή της τοπιογραφίας και μια άλλη εκδοχή του ρόλου που παίζει το παράθυρο ως ενδιάμεσος συνδετικός κρίκος του «μέσα» με τον «έξω» κόσμο. Καθόλου τυχαία, στο παράθυρο, γενιές ζωγράφων, ιδίως από την εποχή του Μπαρόκ και μετά, εντόπισαν τη διαχωριστική γραμμή αλλά και το σημείο συνάντησης των συναισθημάτων και των εμπειριών. Στην επανάληψη της ίδιας ιδέας, σε διαφορετικούς πίνακες, με φαρδύτερα ή στενότερα λευκά ή γαλάζια χρωματικά πεδία να αντιπαρατίθενται, οι εντάσεις των εντυπώσεων κλιμακώνονται.
Η Κατερίνα Κεράτσα δημιουργεί εικόνες που οδηγούν τον θεατή από την επιφάνεια της οπτικής σύλληψης στο βάθος της εμπειρίας. Της αρκεί το χρώμα για να φιλοτεχνήσει μια ζωγραφική «συμβολιστικών» προδιαγραφών, των οποίων τον μεταφορικό χαρακτήρα υπογραμμίζει η επαναληπτικότητα της θεματογραφίας. Η μεταφορά είναι εξίσου εργαλείο πολύτιμο στη ζωγραφική, όπως και στη γλώσσα: η εικόνα δομεί τις συλλογιστικές εμπειρίες και μεταφέρει την ένταση και την έκταση από το λεκτικό επίπεδο στο οπτικό πεδίο. Πόσοι συλλογισμοί γίνονται καθ’ οδόν μέσα από το αυτοκίνητο σε κίνηση;», Με το βλέμμα και τη σκέψη: Κείμενα για την τέχνη και τους καλλιτέχνες (1987-2014), Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα, 2015.
Η φιλοσοφία του Σωκράτη μέσω του Πλάτωνα για την αιώνια κατοικία της ψυχής αποτυπώνεται και στην εκπόνηση της εργασίας της για την λήψη της βεβαίωσης παρακολούθησης του ετήσιου σεμιναρίου στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο “Εκπαίδευση στο Μουσείο”, την περίοδο 2016-2017 για τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολικές ομάδες. Η εκπόνηση εργασίας της “Φιλόσοφοι στο Μουσείο” (2017) ήταν μια προσπάθεια να εντρυφήσει όσο το δυνατόν στην ιστορία και τη φιλοσοφία του Πλάτωνα για να γίνεται κατανοητό το μάθημα της παρουσίασης στις σχολικές ομάδες επισκεπτών του Ψηφιακού Μουσείου “της Ακαδημίας του Πλάτωνος”, Ακαδημία Πλάτωνος.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), καθώς και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων των Εικαστικών Τεχνών και Εφαρμογών (ΟΣΔΕΕΤΕ).
Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και 5 ατομικές σε διάφορες ελληνικές πόλεις.
Έργα της φιλοξενούνται στις συλλογές των:
1. Για την ίδρυση της Δημοτικής Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης της Αλεξανδρούπολης με την προσπάθεια του Θρακικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.
2. Του Ιστορικού Τέχνης – Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών, ΔΠΘ Γιάννη Κολοκοτρώνη.
3. Του γνωστού ζωγράφου Λεωνίδα Τσιριγκούλη.
4. Του αείμνηστου γνωστού ζωγράφου-αγιογράφου Παύλου Σάμιου και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. 5. Του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης Γ.Μπουζιάνης και πολλών άλλων.
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
- 22/10- 13/11 2021 – <<1821, Οπτική μιας Επανάστασης>> GR COLLECTORS, IMAGINE GALLERY, Αθήνα
- 26/07-12/08 2021 – <<1821, Οπτική μιας Επανάστασης>> GR COLLECTORS, Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα
- 11/04/2017 – <<Το χρώμα ως φως>> , Αίθουσα Τέχνης <<Η Τέχνη Άνωθεν>> και τα ζαχαροπλαστεία Δεληολάνης, Αθήνα
- 21/01/2017 – <<Φιλοσοφία και Ζωγραφική>> , Αίθουσα Τέχνης <<Η Τέχνη Άνωθεν>> και τα ζαχαροπλαστεία Δεληολάνης, Αθήνα
- 26-29/04 /2017 – Epsilon Art Gallery, Art Athina
- 2017 – <<Art Travelling…>> “- AQUA GALLERY σε συνεργασία με Epsilon Art Gallery, Σαντορίνη
- 03-15/11/2015 – <<Τα παιδία παίζει>> Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων <<Μελίνα>>
- 04-07/06/2015 – <<YOU HAVE the right TO REMAIN SILENT>> Orizontas Gegonoton Gallery, Art Athina
- 21-31/04/2015 – <<Τα παιδία παίζει>> Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο Γ.Μπουζιάνη. Δάφνη
- 2014 – <<Τοπίο σε καταιγίδα>> – φόρος τιμής στον EL Greco, TITANIUM Yiayiannos Gallery, Αθήνα (Το έργο με το οποίο συμμετείχε με τίτλο ‘’Τοπίο σε καταιγίδα – Καθ ́οδόν προς Τολέδο’’ ήταν ανάμεσα στα 6 έργα που επιλέγησαν προς δημοσίευση απο την εφημερίδα ́ ́Αξία ́ ́ ως αντιπροσευτικά της έκθεσης.)
- 2014 – <<YOU, COME and See>> – summer exhibition, Epsilon Art Gallery, Λουτράκι
- 2014 – <<Της θάλασσας εικόνες>> – Το γραφείο διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Ευρωπαικό πρόγραμμα PERSEUS
- 2013 – <<Το χρώμα της βίας>> – Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου, πολυχώρος open C.A.S.E. 303, Κηφισιά
- 2013 – <<Απεικονίζοντας τον Γ.Μπουζιάνη>> – Μουσείο Μπουζιάνη, Δάφνη
- 2013 – <<90 Επιστολόχαρτα της καταστροφής της Σμύρνης>> – Αίθουσα ΙΑΝΟΣ Αθήνα, Αίθουσα ΙΑΝΟΣ Θεσσαλονίκη, Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, Δημαρχείο Πάτρας, Δημαρχείο Βέροιας
- 2013 – <<art is hard>> – Ρέθυμνο Κρήτης, Αποθήκες ΕΓΣΡ/Φουγάρου Κουμπέ
- 2011 – Ομαδική έκθεση των φοιτητών ΑΣΚΤ ως συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, ενάντια στη κατασκευή ΧΥΤΑ στο Μηχανουργείο Λαυρίου
- 2010 – Εικαστικές δημιουργίες του εργαστηρίου Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού ως δασκάλα του εργαστηρίου
- 1994- <<Εικαστικές Δημιουργίες>> – Δημαρχείο Ηράκλειο Κρήτης, με το γνωστό ζωγράφο Μπότη Θαλασσινό
Το αρχείο αυτό θα ανανεώνεται και σε καμιά περίπτωση δεν είναι πλήρες. Υπάρχουν κι άλλοι ζωγράφοι με καταγωγή από τον Οξύλιθο με τους οποίους δεν έχουμε επαφή οπότε και την έγκριση τους για τη βιογραφική αναφορά.