info@oxylithos.gr

oxylithos.library@gmail.com

2222046844

6945709762

Αρχική 9 Σύλλογος 9 ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

Σήμερα Παρασκευή 28 Απρίλη 2023, στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Αλιβερίου,  όλοι εμείς οι εκπρόσωποι πολιτιστικών , εξωραϊστικών, περιβαλλοντικών και άλλων συλλόγων, σωματείων , τοπικών κοινοτήτων , εργαζομένων, κατοίκων  της περιοχής του δήμου Κύμης – Αλιβερίου αποφασίσαμε και συνυπογράφουμε το ακόλουθο ψήφισμα:

Μεγάλη περιοχή του δήμου Κύμης-Αλιβερίου είναι ήδη κορεσμένη από την άναρχη  εγκατάσταση αιολικών πάρκων με μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων.

Η τελευταία απόφαση για εγκατάσταση ενός ακόμα «δάσους» ανεμογεννητριών που θα φτάνει ακόμα και μέσα στις αυλές των σπιτιών μας σε πολλά χωριά της περιοχής, μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να τους σταματήσουμε!

Δεν τσιμπάμε σε εκβιαστικά διλήμματα!

Χορτάσαμε ταξίματα για ανταλλάγματα, δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος. Τι προστασία του περιβάλλοντος είναι αυτή που αντί να προστατέψει τα απάτητα βουνά της Δίρφυς του Ξηροβουνίου, τα Μανίκια και τα Κοτύλαια προχωρά σε εκτεταμένα έργα; Τι προστασία του περιβάλλοντος είναι η απειλή περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, περιοχών «Natura», του μοναδικού ελατοδάσους του Αιγαίου, του ηφαιστείου του Οξυλίθου και περασμάτων αποδημητικών πτηνών;

Ξέρουμε πια! Όλα γίνονται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας!

Για αυτό όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά υλοποιώντας αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να θησαυρίζουν οι ενεργειακοί όμιλοι πάνω στις πλάτες μας. Τέτοια μέτρα είναι το ζεστό χρήμα μέσω επιδοτήσεων, η ρήτρα αναπροσαρμογής, το χρηματιστήριο ενέργειας, το εμπόριο ρύπων, η αδειοδότηση αιολικών σε προστατευόμενες περιοχές και εθνικά πάρκα, η απαγόρευση χρήσης του εγχώριου και φθηνού λιγνίτη και άλλα.

Παρότι η Εύβοια και η Ελλάδα έχουν γεμίσει αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα το ρεύμα έχει γίνει πανάκριβο! Ακόμα και τα μέτρα για τη μείωση των τιμολογίων με την κρατική επιδότηση είναι κοροϊδία, γιατί τελικά τα πληρώνουμε από τη δυσβάστακτη φορολογία μας. Μας τα δίνουν στη μια τσέπη, για να μας τα πάρουν από την άλλη!

Δεν πέφτουμε στην παγίδα των ανταποδοτικών! Είναι ψίχουλα μπροστά στις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος και στα κέρδη των ομίλων, δε μπορούν να ισοσκελίσουν τις επιπτώσεις που προκαλούν στο περιβάλλον της περιοχής μας. Δε φτάνει που οι κυβερνήσεις και η τοπική διοίκηση, τόσα χρόνια δεν έχουν φροντίσει για έργα υποδομών όπως δρόμοι, πλατείες κλπ, για αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, για τον εξοπλισμό και τη συντήρηση των σχολειών μας παρουσιάζουν και τις εταιρίες σαν ευεργέτες της περιοχής.

Απαιτούμε:

 • Καμιά άλλη ανεμογεννήτρια στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, στην Σκύρο αλλά και στην υπόλοιπη Εύβοια.
 • Να ακυρωθούν όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για νέα αιολικά πάρκα στην περιοχή.
 • Φθηνό ρεύμα για όλους. Καμιά διακοπή ρεύματος για τις λαϊκές οικογένειες και τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες.

Οι συμμετέχοντες φορείς

 1. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΒΑΛΑ
 2. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥΝΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ
 3. ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ
 4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΤΟ ΜΠΟΥΦΑΛΟ
 6. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΛΛΟΥΣ
 7. ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
 8. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜΗΣ
 9. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΗΠΙΩΤΩΝ
 10. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΗΠΩΝ
 11. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
 12. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΞΥΛΙΘΙΩΤΩΝ
 13. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ
 14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΝΙΚΙΑ ΠΡΟΤΖΕΚ
 15. ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΤΡΙΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΣ
 16. ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ
 17. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 18. ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ
 19. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΥΜΗΣ -ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 20. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 21. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΖΑΡΑΚΩΝ
 22. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΒΑΛΑ

Επόμενο

Προηγούμενο